torsdag 17 juli 2008

I väntan på vecka 29 år 2009!

Då var man tyvärr hemma från Malung igen. Vi var från första början 6 st o 2 husvagnar som till slut blev 5 st efter Jonte bestämt sig för att spela KM i Golf. Sen blev vi 4 st när Jimmy inte hade stake nog att ta ledigt från Sunshines Plåt o Svetsmekanik. Men till slut blev vi bara 2 när dom andra 2 i den andra husvagnen beslutat sig för att åka till Hargebaden istället. Men min gode vän Stein o jag ballade inte ur för det. O det tackar jag gudarna för idag för det stället är verkligen helt undebart skoj. Men helt plötsligt så var vi 5 st igen när en brandmanskollega med nummer 1 dök upp med husvagn o 2 tjejer.

Här är vi på plats på campingen o är i full färd med att sätta upp förtältet o ställa oss i ordning.
Där borta under björken står den fina vita vagnen med blå rand på.
Sådär nu är allt på plats o jag öppnar min första semesteröl. Vilken underbar känsla. Det dröjde inte så länge innan det började ramla på mer o mer folk på campingen o vi fick nya grannar i form av 2 gubbar som åkt ändå från Luleå till Malung, en liten nätt resa på 95 mil. Bra jobbat! Dom gubbarna var minst sagt speciella =) På lördagen när vi satt i tältet o hade just öppnat en öl o skulle trampa igång för dagen så drog nån upp blixtlåset till tältet o kommer in o frågar om han får se travet på en riktigt härlig norrländska. Trevliga som vi östgötar är så bytte vi kanal så han fick se det första "löpet" o fick därmed höra den ena travhistorien efter den andra hur han hade misslyckats med sina tippningar.


När vi väl träffade den andra Norrlänningen som för övrigt nästan hela tiden var klädd i nån färgglad fleecejacka o en orange keps med en älg på så var det första han kläckte " fan va snabbt det går att koka vatten i en vattenkokare" haha! Men mest skrattade vi nog åt att han minst 2 ggr i timmen var ute i diket o drog rejäla bonnsnytar som alltid följdes av en host o en rejäl norrländsk loska.

I Norrland är nog närmsta buske en toalett =)
Mitt på dagen i Dansbandsveckan spelar alltid nått band som ska vara i Orrskogen på kvällen i stan på Grönlandsscenen. O denna dag som jag tror var i tisdags spelade ett Norskt band som hette Tones o dom bestod av 3 dragspelare o en trummis o nån gitarrist. Min gode vän blev helt frälst i dragspel o stod o tittade med stor förstjusning i ögonen samtidigt som jag la märke till att hans fot diggade med i takt till dragspelen =)
På stan var det oxå ett stort partytält med olika coverband som spelade mellan 19-22 så där var man innan det var dags för den lilla promenaden ut till parken.

Väl ute i parken så träffade jag på dessa 2 roliga vakter som man stod o tjata på förra året så så blev det även i år. Riktigt trevliga o roliga varelser o dom kom även ihåg mig från förra året, vet dock inte om det är negativt eller positivt men tror på det senaste. För fick även deras msn o Facebook o mobilnummer.
Campinglivet är hårt.. jag lägger patiens o tar en öl medans Rikard tar ett lill-vill i badenbadenstolen. Blev endel kortspelande o roliga stunder i tältet med Rikards jobbarkompis o tjejerna han hade med sig oxå. Riktigt kul o trevligt o man fick (var tvungen) o köra gamla bandyregler... hehe! Sist men inte minst måste jag bara nämna en rolig grej för dom som orkat läsa ända ner hit =) Ett klassiskt scenarium ägde rum när Rikard o jag varit på toa o var på väg tillbaka till husvagnen. Det var 100m o gå så vi gick o snackade lite varpå jag lägger märke till att det sitter lite tjejer i en husvagn o påpekar det till Rikard. Han tittar åt det hållet en stund o ser inte riktigt vart han är på väg o där står en stolpe... resten kan ni räkna ut själva! Hörs snart igen! Hej Hopp!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha... Bjur alla läsare me stolp-skottet=)...

Jaa fy faan vilken rolig resa d blev !! Roligt me bandyreglera i gurka o 500 o allt kortspel vi lirade =). Även UNDERBART SKÖNA norrlandsgrannar... vilka orginal !! De sägs ju att ja drar nån bonnsnyt lite då o då, men nu fick man verkligen veta hur en REJÄL BONNSNYT går te =), VILKET DRAAG han hade i snoken - VILKET DRAAG =)

haha dina vakter te favoriter va shyssta o roliga de håller ja me om!! Du måste le även berätta att du fick lektion ett o två i dans ju, o att läraren va mer än nöjd me dej, hehe.... bara ge sej på e kurs nu grabben ;)!!

Jaa den där dragspelsgruppen (Tones) va ju faan helt underbara.... visade sig ju när man tittade runt att hela publiken höll takten me sina fötter o leendena va ju enorma av sån rolig o glad musik.... tänk om man kunde lira dragspel !!!!!

Så du tog kort på mej i lillvilet din jäkel, hehe.... Joo gick ju åt när de va så häktiska o roliga dygn ju=)

Nu e de bara 51 v kvar till nästa gång..... Hoppas dom går fort !!

Anonym sa...

Hahaha!

Anonym sa...

Du är för rolig dansbandskungen.
Farbror Mikael

Johanna sa...

shit vad gammal du är... dansbands-vecka! haha... Nu har det vänt för dig mannen!

Du reta inte Rickard för stolp-träffen. Den där trenden med lyktstolpar är inget som Grebo har hakat på änså han har nog inte sett nå´n på nära håll innan ;) PUSS I LJUMSKEN O DEN BITEN!